אחת השאלות הבעייתיות ביותר ובמיוחד כאשר זה נוגע לדברים היקרים לנו. אין זה כלל משנה אם מדובר על תכשיטי זהב או כסף, בין אם אלו יהלומים או מסמכים אישיים, אנחנו צריכים לשמור עליהם והדרך היא על ידי אחסונם בכספת. הכספת נותנת לנו מענה מעולה מבחנת מידור בין החפצים לבין הסביבה.
יהיו כאלו שכלל לא יסתירו את הכספת אלא יתקינו אותה במקום גלוי וחשוף, יהיו אחרים שיסליקו אותם תחת בטון ומרצפות. בכל מקרה ובכל מצב המטרה העיקרית היא לשמור על התכולה. ישנם כספות שלכאורה נראות מעולה, נראות מאסיביות אך בפועל מאוד קלות לפריצה, לעומת זאת תוכלו לראות כספת בתקן שנראית עדינה וקלה אך למעשה היא עם תקן מחמיר שימנע את הפריצה הקלה. ההבדל בין השניים הוא שאחת מקצועית ואחת חובבנית וההגדרה של כל אחת תמונה במה שכתוב בהמשך.
מהו תקן לכספת? ולמה צריך אותו?
תקן לכספת מקביל לאישור שמראה מה היכולות של המוצר, ככל שהתקן גבוה יותר כך העמידות והיכולות רציניות יותר. לעומת זאת אם אין תקן לכספת סביר להניח כי יהיה מאוד קל לחדור לתכולתה. הבירה בסופו של יום היא בידכם, אתם מחליטים אם תרצו עם תקן או בלי תקן. יתכן כי הערכים או הדברים אותם אתם שומרים אינם בעלי ערך רב וכל שברצונכם הוא למנוע גישה או לדוגמה זו כספת שמוצבת במשרד שמרוקנת בכל יום ולכן אין צורך במשהו רציני מידי. אם כך נשאלת השאלה מה הוא אותו תקן מדובר?. התקן למעשה כפי שציינו הוא אישור על כך שהכספת ( או למעשה כל מוצר אחר שיש לו תקן ) עבר מבחנים מסוגים שונים ואכן עמד בהם, את התוצאות מציגים ומצרפים למוצרים. כספת עם תקן לרוב תהיה איכותית יותר, בעלת כושר עמידות גבוה יותר. את התקן מציינים על ידי הטבעת תווית / לוחית שמוצמדת בחלק הפנימי. ישנם כמה רמות של תקנים כאשר כל רמה מציינת את רמת המיגון.
מתי עדיף לרכוש כספת עם תקן
הבעיה העיקרית אינה מתי לרכוש כזו אלא לאיזו מטרה וכמה כסף יש לכם, ככל שהתקן גבוהה יותר כך הכספות גדולות וכבדות יותר והייעוד שלהם רציני יותר. כמובן שתמיד עדיף כספת עם תקן אולם אם יש לכם כמה ניירות או טבעת אחת סביר להניח כי לא תרצו קופסה ששוקלת חצי טון, בסופו של דבר מי שמכתיב את סוג רצינות הכספת היא התכולה שתהיה בה ולא שום דבר אחר, כמובן שאף אחד לא ימנע מכם רכישת כספת במשקל 1 טון ברמת מיגון רצינית אך זה כמו רכישת משאית להובלת מעטפה. ההתאמה באה לתת מענה מדויק והולם לסוג התכולה ולערך שלה.